Namäkko/natvrdo

Namäkko/natvrdo

Je mi zima na srdce
a v očiach mám ľadové kryhy

režú ako hrdzavý nôž
vyplašené hrdlo

už aby to prešlo

aby ťa prešlo auto
vlak
život

aby si ma prešla ty
kým ti zakrútim krkom ja
ako keď žmýkam predkožku
na ďalšie použitie
aby si mala radosť

nie

už nechcem žuť život
ako stará kurva týždňovú žuvačku
bez chuti a tvaru

chcem robiť bubliny
a tešiť sa z nich
aj keď praskajú

aj lebka je len balón
ktorý ti kedykoľvek praskne
o obrubník

len pokračuj
a uvidíš si na krv
Autor Nervaque, 07.01.2024
Přečteno 88x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, BArBArKO, Psavec, Žluťák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda tě čtu, tu tvou něžnou poezii.

08.01.2024 17:35:37 | tide

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí