Nenech mě odejít

Nenech mě odejít

12.1.2023

Chladný kámen v útrobách.

V ozvěně tak malá se zdám.

Srdce v tichosti puká,

praskliny do duše zasahují,

fasáda však se zdá bez známek rozpadu.

Vzdálení jsme přes pevninu zábran

a oceán nevyřčených slov.

Prosím, nenech mě odejít.

Najdi mě v tomto světě křehkých věcí.

Prosím, nenech mě odejít.

Brány otevřené jsou;

proč čekáš před prahem

a já v údolí tě vyhlížím?

Prosím, nenech mě odejít,

protože mám strach ze zjištění,

že jsi celou tu dobu za mnou stál,

zatímco já už budu někde jinde

s myšlenkou stále u tebe, 

vzdálená o další oceány, další pevniny.

Autor Dáma z kavárny, 12.01.2024
Přečteno 99x
Tipy 13
Poslední tipující: o3_gambit, martinaV, jort1, Anfádis, narra peregrini, BArBArKO, Jiří I.Zahradník, Psavec, mkinka, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí