Nic není jisté

Nic není jisté

Anotace: Berte tuhle báseň s nadhledem, je to náhlý výplod mé fantazie a jde o to vžít se do toho co je mezi řádky.

Nejistota je to, co každého trápí,
ať už více nebo méně,
občas se to někam ztratí,
ale pořád existuje.
Aby se člověk netrápil,
nemyslí na ní,
třeba, že se něčeho napil
a nebo pouze zájem ztratil.

Rychle pro někoho vzplanout,
může se pro někoho rozplynout,
ta láska pomíjivá,
to zamilování, co není láska,
ale pouhé pobláznění.
Člověk si to snadno splete,
až z toho svetr uplete,
kolik takových pomateních bylo,
ani spočítáno nebylo.
Někdy si jen myslíme,
že se někomu líbíme,
ale pouze jsme poblouznění, tím co nás mění,
nasadí nám růžové brýle,
a nevidíme jasné chvíle.
Když poblouznění opadne,
zájem mnohdy upadne,
jak kvítky z růže uvadlé.

Nikdo nám úplnou jistotu nedá,
protože sám jí nemá.
Proto vždy jen doufáme,
že se nespálíme.
Autor Ersetie, 28.02.2024
Přečteno 77x
Tipy 7
Poslední tipující: jort1, o3_gambit, enigman, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jestli by se jistota nestala nudou

02.03.2024 15:04:48 | jort1

A tím pádem ta nejistota je zábava? V některých ohledech je to napínavé a vzrušující, ale spíše způsobuje újmu než něco hezkého. Bolest než radost.

03.03.2024 10:31:37 | Ersetie

jistota neexistuje...

28.02.2024 23:27:42 | enigman

bohužel nejistota ano

29.02.2024 09:11:13 | Ersetie

Není nic jednoduché.

28.02.2024 20:06:49 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí