Dvě srdce

Dvě srdce

Anotace: Dlouhé čekání na lásku a její nalezení v nekonečném prostoru. Tam kde je čas pouhým pojmem ale nikdo neví co to znamená.

Pod oblohou plné hvězd,
Dva páry očí se střetají,
Jdou po jedné z tisíce cest,
Kouzlu noci se poddají.

Našli se po dlouhém hledání
Dvě srdce v oblacích.
Obě mají zvláštní nadání,
Utápět se ve snech svých.

Každá dlaň druhou si vyhledala.
Dlouho byly prázdné.
Když hvězda k zemi se napřahala,
Prozářila dvě tváře šťastné.
Pod střechou z prken a trámů
Šťastni spolu spí
Tulí se k sobě na jednu stranu
Nevidomky se políbí.

Ty srdce smutné byly,
V oblacích si létali.
Než to druhé objevili,
A pod hvězdami se setkali.
Autor Prousan77, 20.04.2007
Přečteno 361x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem rozněžněna, děkuji.

20.04.2007 22:35:00 | Rhiana E. Nebresk

Příjemně se to čte, zvlášť mně, který mám rád rýmy. Báseň podle mého gusta.

20.04.2007 21:58:00 | cermik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí