(°o°)Popleta

(°o°)Popleta

Anotace: O tom,co se pustil do světa...☺...

Sbírka: (°+°)Pohádkové(°+°)

°°°°°°°°°°°°°°
Do světa
°°°°°°°°°°
Já z lusku jsem se vykulil
au,trochu jsem se uhodil
a že jsem hrášek popleta
tak vydal jsem se do světa.
Z kopečku se budu koulet
na rozcestí se rozmýšlet
a tam si přečtu cedule
"vlevo"-"vpravo"- a dále?

Každá cesta má svůj směr
tak některou si hned vyber.
Hrášek se kouká,
po očku...

Jedna cesta je pro kočku
a ta druhá pro psa,
potrápí si svou hlavičku
pak přes kamínky hopsá.

Nebo se mám vrátit
a kutálet se pěšinou?
Ne,
já si počkám na zastávce
a dál pojedu šalinou.
Chvilečku tam poskakuje
páni,ten hrášek je trdlo,
vždyť tady nejsou koleje
a to ho nenapadlo?
~~~°
Už je ten hrášek uondaný
z té dlouhé cesty po světě
tak zaleze si pod peřiny
k žížalí princezně Alžbětě.
Ta ráno naříká,áchich,ách
něco mě v postýlce tlačí,
netuší že je to zelený hrách
i proto princezny pláčí.

Hrášek se z pod peřin skutálí
do hlíny celý se schoval,
na jaře náš hrášek rozmilý
ze země ke slunci vyrůstal.
Buď to byl ten náš anebo jiný
to už se nezjistí po roce,
na hrášek sbíhaly se sliny
zas vypadl z lusku
...zob...
a sezobla nám ho slepice...

°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Autor Květka Š., 28.02.2012
Přečteno 994x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A tam nezabloudil...

28.02.2012 16:08:08 | Linzerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí