(°o°)Bubák Ťululum

(°o°)Bubák Ťululum

Anotace: Mlsoun jeden,málem nám zmrznul v ledničci...pšik..

Sbírka: (°U°)Pro děti(°U°)

 

Bubák Ťululum.

 ————–

 Bubák z rodu bubáků domácích

 se jmenuje Ťululum,

 rád se kouká do ledničky,

 do naší i k sousedům.

 Jednou dostal chuť na malý dortíček,

 v ledničce ho zavřeli,

 málem z něj byl ledňáček.

 Celou noc tam bubák mrzne,

 už mu zuby cvakají

 a ostatní bubáci mlsouna už hledají.

 Z ledničky je slyšet nějaké

 cvak,cvak,cvakání

 a to i ostatním bubákům hrůzu nahání.

 

Až k ránu jsme ledničku otevřeli

 a tím jsme bubáka Ťululum

 před umrznutím zachránili.

 V krku ho však boli a kýchá,pčik,pčik

 a chraptí jak starý dědek námořník.

 Teď nemůže ani pípnout

 ani bubu,strašit,

 na krk dostal obklad a musí se léčit.

 

A než ostatní bubáci obletěli

 pětkrát dům,

 tak rychle se uzdravilo,

 to naše milé Ťululum.

 Teď si ale pozor dává na svůj

 mlsný jazýček

 a trochu se bubák bojí.Cha,cha,cha

 bojí se ledniček……

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Autor Květka Š., 08.04.2012
Přečteno 1006x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec, Linzerka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádhera, ST.

09.04.2012 00:37:55 | Psavec

To je úžasný!!

08.04.2012 23:55:15 | nepřihlášený komentátor

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí