Svatojánek

Svatojánek

Anotace: Báseň o Svatojánkovi

Květy za jasné noci ,
nastavte měsíčku džbánek,
aby rosou ho naplnil,
moudrý,zlatý svatojánek

Zasvítil si malou lucernou
na ten širý svět,
aby o letním večeru,
se rosy napil květ

Letí svatohánek do dáli
zatímco luna navléká perly rosy,
jež v luhu se třpytí,
a devatero kvítí domů nosí
Autor Petr27, 18.07.2019
Přečteno 492x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí