Hučení

Hučení

Anotace: zmatené variace pro knihy na mém stole. Možná, že celý svět se dá číst...

Listovat si jen tak knihou
mezi kapitolami světla a pomlkami tmy
potichu, z večera
Slova černá jako nutnost vedla ruku
kroužíc koruny králů na bloky z betonu
a mezi laťkami plotu uzříš...

Příliš mnoho slov - silných i slabých
únavu mezi řády a tíhu mlčení
Těžkým krokem zamíříš ke dveřím
a budeš čekat...

Viděl jsi tmu? Neznáme prázdnotu...
Vždyť to plachost sama - hranicí mnohostí
zastavený tok na konci silnice

Síť žádostí vržená na krajinu
propletená mezi domy a vedoucí přes střechy
hranice čekání
Schovej se před deštěm syrových vět
tekoucí město... touhy
jako zeď

A vzhůru budu křičet, že zase jednou, mnohokrát... jsem ztratil začátek.
Autor GM, 17.05.2007
Přečteno 245x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí