ztracen v lese

ztracen v lese

Anotace: o tulákovi v kouzelném lese

ztracen v lese
ztracen ve tmě
a divocí draci
celý se třeseš
v duši i vně
utíkáš kamsi
ztracen za trest
ztracen samotou
ztracen v neznámém

nic než
nažrat se žalem
přejíst se smutkem
obléknout se bolestí
omotat se bezmocí
a přece se plazit

škrábat
vykřičet se z hnusu
a bahna topící se duše
až najednou

světla noci
noční zahrada
ze zlatých stromů
stříbrných jablek
a krvavé hlíny

bílí ptáci
ohniví hadi
kouzelné
podzemní kvítí
zahrady odpočinku
uprostřed tmy
ostrov, kde není čas

ucítit nepoznané
uchopit nevnímané
promluvit nevyslovená (slova)

projít se skrz zahrady duše
najíst se z plodů rovnováhy
napojit se z vodopádu snů
jemný déšť života
vytrvalý vítr tančí
a zvedá písek představ
písečné duny lesa intimity
poušť-smrt-obnova

zahrada má svůj východ
hudba přestala
řeka teče po druhém břehu
sen se plní takřka v běhu
ale za zahradou je území
kde nalézání je propustka z vězení
pozřel jsi své srdce z ledu
a začal vnímat světa něhu
po poznání citů, dřiny
jsi najednou
propustil i svého těla viny

proč?
Autor dead-head, 23.05.2007
Přečteno 413x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Osvobodit se a být osvobozen....hmm...dobrá myšlenka,slušné zpracování

03.06.2007 17:28:00 | Harr

Nerad nechávám čtenáře jen s dorbým/špatným pocitem.
Ten konec je tam k tomu, aby si člověk uvědomil, co se to vlastně stalo a co tím člověk vlastně získal. A shrne to jedním krátkým: PROČ? No a správná odpověď osvobodí ;)

23.05.2007 17:04:00 | dead-head

Veľmi sa mi ta básnička páči :) Teším sa na ďalšie.

23.05.2007 16:52:00 | Romana Šamanka Ladyloba

..tak tahle je hodně silná, malinko mi nesedne konec, ale jen můj pocit.. líbí! ;-)

23.05.2007 15:09:00 | Bernardetta

Doporučuji pro nápravu nálady: Běsy, Dostojevský

23.05.2007 14:09:00 | Who cares a lot

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí