They hung him on a cross for me

They hung him on a cross for me

Anotace: Svíčka vyhořela, necítíš to?

Zmoklá slepice,
V zapadlých očích bez záblesku,
Míhají se světýlka,
Světu vzdálená.

Kostřička se třese,
bojí se pohnout,
uřezané uši,
zašitá pusa…

Krčí se do klubíčka,
Skoro nejde vidět,
V bahně v příkopu,
Svatozář si poplival.

Hází ji pryč,
Ona se však proměnila v bumerang,
Bezmocně si trhá pírka,
Za křídla tahá,
Odkousává je
A ony stejně drží.

Rudě pláče nadpozemská bytost z vosku,
Sfouknout sama sebe nemůže,
Bílý,bělostný jako protipól bahna,
V němž se válí.

Křehký a přesto ocelový,
Oči zapadlé v kruzích z obilí se utápí,
Vlasy se povalují kolem,
Vytrhané ztrácí barvu.

Řev zvířete,
Nekonečný,
Navždy budou znít zvony,
Nepomůže,
Neporadí,
Neposlouchá,
Je to jenom anděl,
Nesmrtelný anděl sebevrah.
Přečteno 366x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí