je zde sen,co se nezdá

je zde sen,co se nezdá

Anotace: sen mnoha a sen jednoho sen, co se sní, a sen, co se žije

je zde sen,co se nezdá
sen, který tě nechce pustit dovnitř
plachý natolik, že se ti vytrhne z rukou
sen, co pokouše a zláme nohy
ale sen, co čeká na prvního snílka

sen nikoho je sen pouště
žízeň a únava je tam cestou
sen mnoha je písečné zrnko

je zde sen, co je pouští
tichem, co zaslechneš ve křiku zrn
je zde sen,co je tichem
tichem,co je kamenem rvoucím ke dnu
dnem,co je poslední slzou
slzou, co je bílou čárou na zaprášené tváři
tváři, co je krajinou očí
očima, co jsou (psané) poznáním
poznáním, co je úsměvem
úsměvem,co je klidem
klidem, co je sen, co se nezdá
Autor dead-head, 05.06.2007
Přečteno 248x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle báseň není na jedno přečtení..a odložení..není ani k pochopení..sny nejsou jen cestou k budíku..
K čemu jsou
vlastně sny?_

Možná k žití

08.06.2007 10:50:00 | deuxEm

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí