Demloch

Demloch

Anotace: Těšínské etudy

Sbírka: Těšínské etudy

Tak chtělo by se postát
pod železnicí je podchod
Demloch mu říkali kdysi
Asi proto
že je to díra pod železnicí

Jenže není už Markéta
co tady uklízela
Pozametala pečlivě každý schod
a koše vyčistila
s písní na rtech....

Po zdech malovaly děti
Výjevy z pohádek
Je tu drak
jak chystá se pozřít princeznu
Ale z dáli už na bílém koni
Bajaja přijíždí
A vedle žabka
také čeká na svého prince
Naproti pověst o třech bratřích
co v Těšíně rozešli se
aby se po létech v Těšíně sešli

Rád bych postál
ale je větrno
a v Demlochu prach se zdvíhá
Už tady nikdo neuklízí
Už tady bláznivá Markéta nezametá
Nahoře na schodišti postavili nějaký sloup
Snad jako památku
na písně
té podivuhodné ženy
I na rána
kdy vítal její zpěv
ke vlaku spěchající dav
Ve slunci
i v nejrůznější slotě
Ať byla zima
nebo pršelo
vždy byla tam
kde bylo její místo
Jako poctivý kapitán
řídila časem
naši Těšínskou loď...
Autor Těšínský, 08.06.2007
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

neberte mi bláznivou markétu... já ji pořád miluji

11.06.2007 21:29:00 | Franti

...děkuji... :)

08.06.2007 18:29:00 | Lota

Krásné.. taky se těším,až budou mé básně(?) psát zkušenosti..jestli se to někdy stane. možná pečřstanu poletovat nad zemí

08.06.2007 18:12:00 | animovaný medvídek Pů

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí