Ze Svibice

Ze Svibice

Anotace: Těšínské etudy

Sbírka: Těšínské etudy

Připadám si jako v bláznivé dekoraci
plot a na něm orvané plakáty
Kousek čokolády Milka
zápasí o kousek místa
s nějakou ušmudlanou lahví piva
Člověku se chce smát
Klaun bez nosu
a program kina z roku devadesátosm
Zvěřinec cirkusu
A pod tím zase vyzvání všem
kdo potřebují půjčku

Připadám si jako v nějaké cizí zemi
Patnáct let stará volební dekorace
vyzývá k volbám za poslance
člověka který je osm let po smrti
A pod tím vším psí lejna a loužičky
Když praží slunce
hemží se to tam mravenci
Jen ten nejlepší ze všech
Ferda
Ten tam buhužel není
Možná by poradil
jak uklidit všechno to omšelé smetí

Tak míjí dny
a chodíme tím Rájem každý den
Pak na nás juknou z televize
zubaté kostnaté krasavice
A jiné zas
s orezlou kosou opřenou o špinavé suknice
vláčené vším tím odporným odpadem
naší skvělé civilizace
po noci opile chechtají se
bláznivému plakátovému karnevalu
než najdou oběť....
Nemusí se ani nějak zvlášť namáhat
Kolem cest rostou kříže líp
než hřiby na horách

Nikdo to svinstvo neuklízí
nikomu nevadí ten sajrajt na dřevěném plotě
ani ten co leží kolem plotu na ulici
Pamatuji jak před padesáti lety
před plotem byl záhon s růžemi
Za sluncem šplhaly se pak po dřevěném ostění
Občas jsem nějakou utrhl své dívce

Dnes ráno jsem objevil na plotě sprejem vyvedený nápis

- F U C K Y O U ! ! ! ! ! ! -

a za ním šest vykřičníků...
Autor Těšínský, 11.06.2007
Přečteno 344x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...okolo kolika takových plotů člověk v Praze denně projde... každý z nás zavrtíme hlavou... sklopíme zrak... a pospícháme dál...

14.06.2007 09:53:00 | Judita

..ano ..divná doba....nepravd..sebestřednosti..
..lidské otupělosti..neúcty...

12.06.2007 09:31:00 | isisleo

...a já myslela, že tyhle nešvary jsou jenom v Praze, přestože je tam tedy blaze... :-(

12.06.2007 01:05:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí