Postavte nás ke zdi!

Postavte nás ke zdi!

Anotace: Ze sbírky: "Pro Český národ"

Sbírka: Pro Český Národ

Postavte nás ke zdi!

Čtyři stěny a jedno okno,
zamčené dveře a jeden kýbl,
mrtvolný puch a špína.

Osmdesát těl a žádný duch,
lidská torza a žádný šat,
po zdech krev a na podlaze hlína.

Krev od rozbitých hlav,
hlav zabitých lidských duší,
ve vzduchu strach a vina.

Vina, jež je nevinou,
strach, jenž mění se ve vztek.

Čtyři stěny a jedno okno,
zamčené dveře a jeden kýbl,
pár živých vězňů a jeden vzkaz.

Vzkaz fašistům, co nás vězní,
co nás vězní a ani nevědí proč,
co jen poslouchají rozkaz.

Nezemřeme zlomení,
nezemřeme na kolenou,
ač to máte jako příkaz.

Tak raději:

Postavte nás ke zdi,
a střílejte do nás!
Autor Miro Sparkus, 20.06.2007
Přečteno 364x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Silnej a hrdej člověk... Drž se odkazu svých otců...

21.06.2007 12:02:00 | Blázen? =)

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí