Hrneček s pomněnkami

Hrneček s pomněnkami

Anotace: I staré věci mají svůj příběh.

Ve starých kamnech oheň vlídně praská,
pláty jsou rozžhavené do běla.
Konývka,co pamatuje ještě otce mého děda,
začala vřít a do taktu si pobublávat.
Kuchyní teď zavoněla omamná vůně
heřmánku,meduňky i různých,jiných bylinek,
co vsypávám si do hrnečku,
který je plný vybledlých,modrých pomněnek.

Ten hrneček má ouško samou vrásku,
a jeho barva časem změnila se k nepoznaní,
tak i na něm se projevilo jeho moudré staří,
proto kdyby byl kouzelný,
mohl by začít vyprávět,
o tom,že i on má svoji duši citlivou!

Divám se na něho s laskavou vděčností,
ohřívám si zimou zkřehlé ruce,
upíjím z něho čaj ze sedmero kouzelného býlí,
pomalu při tom usínám,
a zdá se mi,že hrneček přece jen
tiše,tichoulince,šeptem něco říká,
psst-poslouchám!
Autor sluníčko sedmitečné, 27.06.2007
Přečteno 561x
Tipy 2
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Čaj s meduňkou nebo chmelem - já u čaje usínám taky.

04.07.2007 15:00:00 | Marfuša

Moc krasna basnicka .. ty kvitky namodrale jsem snad uz nikde dlouho nevidela.

27.06.2007 16:35:00 | carodejka

Ta je miloučká. Některé věci nám prostě přirostou k srdci. Zvlášť, když někoho připomínají.

27.06.2007 10:52:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí