ČEKÁM

ČEKÁM

Anotace: Tahle je pro Volfina =O)

Pro paní svou šel jsi včera bojovat,
pod oknem jejím nechal‘s rudou růži,
jak se na rytíře sluší.
Rukojeť meče pevně jsi svíral,
se sklopenou hlavou odcházel jsi,
aby tvé dlouhé hnědé vlasy zakryly slzy.
Jak ztěžkla zbroj, když vzpomněl sis,
že do její náruče víckrát se nevrátíš.
Včera když svítalo stála jsem pod oknem,
s rudou růží jsem doufala,
že naposled se k sobě přitisknem‘,
s růží jsem na tebe volala.
Jako bys na bedra vzal další kříž,
hlava tvá klesla pak ještě níž, níž.
To včera už jsou čtyři roky.
A já stále doufám, že uslyším tvé kroky.
Že na obzoru uvidím tě stát.
Kéž ještě jednou mohl bys mne milovat.
Autor Elvien, 05.08.2007
Přečteno 321x
Tipy 1
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Věřím, že princ na bílém koni,
se jménem Petr vrátí se pro ni.

23.08.2007 16:32:00 | Jessica Bloodham

...

09.08.2007 10:18:00 | Zamilovaná do nezamilované doby

Tahle básen se mi líbí,dost se ti povedla a strasně ti děkuji že je pro mě

07.08.2007 22:50:00 | Vlk v rouše

Nádherný vyznání

06.08.2007 11:13:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí