Kde jsou ?

Kde jsou ?

Anotace: Začal jsem psát něžnou a milou báseň. Leč je to asi můj úděl že všechno dopadne úplně jinak. Tímto se vám omlouvám a prosím za odpuštění. Též děkuju všem kteří čtou tyto ubohosti.

Na ústřižek papíru,
šeptám tužkou slova;
že měním rozum za víru,
když půlnoc květy ková

Květy, černé temnoty,
jež podobny jsou ghettu;
z kolemjdoucí samoty,
slyším výkřik: "Jsme tu!"

Však kde Vás hledat přátelé,
zhrzeného štěstí?
Jste snad bílí andělé;
či ďábel pod pelestí?

Rudé trsy jeřabin,
holubičky míru;
hrášek vetkán do peřin?
Kde mám hledat sílu?

Tak rozháším svíce,
noc krájím na pár dílů;
leč pozoruji, bdíce,
že bojím se,
i stínů
Autor Totenkopf, 08.05.2005
Přečteno 439x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí