oběť a chrám

oběť a chrám

Anotace: veřejné smíření

neskrývané obětí
to snad spojení dvou posvětí
snad že kola budoucnosti
budou přívětivá
a slova minulosti
dosti přesvědčivá

nikdo s dokonalostí nepřišel
nás dva trhá černý kašel
a rána morová
jsou slova a neslova

o temné noci lítají ptáci
nikdo nemluví už o legraci
nikdo nemluví o snech
jistě, dochází nám dech

temné ráno nepřichází
temné skutky (jsou) temnou hrází
temné představy
a rány těla
tíže do hlavy
a svíce světla
malé slunce
a velká noc
prázdné ruce
a pohotovost

čekání na nic
a touhy v rozporu
život tak tíží
být chvíli pospolu

být chvíli pospolu
chvíli
v myšlenkách
v představách
na slunci
ve snech
nikde,
kde bych znal

cosi mi schází
cosi i tobě
schází to nám
smírčí oběť
a obětní chrám
když v srdci se něco mění
dát si najevo své odpuštění
to schází nám
oběť a chrám
Autor dead-head, 14.08.2007
Přečteno 307x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

;)= ...!

30.09.2007 05:01:00 | dead-head

***o.))

27.09.2007 20:51:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí