Blazen

Blazen

Anotace: Blazen?

nešťastný a přitom štěstí má,
lhostejný ke všemu,
plný pocitů, a přece tak prázdný,
v nevědomosti sám se utápí
a jen zřídka mu probleskne
zda ano či ne se mysl navrátí
v těch chvílích jasna,
co tolik pálí jej,
v těch záchvěvech porozumění
cítívá beznaděj
vždy však náhle odezní,
zhasíná pochodeň
a úsměv rty mu ozdobí,
ale zhyzdí zároveň
je to milost či prokletí,
nic netušit a nemít strach,
jen sledovat jak ostatní
stíhá štěstí i krach
ale on stejně nechápe.
a tak osamocen bloudí v bouři,
slepý a bezmocný netuší,
že stále na jednom místě,
stále okola krouží
pro něj žádná pomoc, rada není
o nic nestojí
nezbýlo mu nic,
jen ubohé mysli jeho tlení
mysli, co už dávno zetlela
duši, co ještě žije,
a přitom již zemřela
Autor malynos, 14.08.2007
Přečteno 272x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

znít tiše
jako zvon
v katedrále
udělat hřích, uronit slzu
a desátek kněžím zaplatit
v pekle nic nezískat
nic neztratit

16.08.2007 22:49:00 | Lisa Kloboučková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí