Pipi punčochatá

Pipi punčochatá

Anotace: Léto malého špunta,očima milující matky(po druhé) .Psáno jen tak,pro radost z pocitu,že se ta bytost "vyrodila"!

Vzduch voní létem
a ty si zase o kousíček povyrostla.
Ve vláskách rozkvetly ti kopretiny,
právě teď objevil je motýl.
Ty na něj jukneš po očku,
radostně na mě voláš,
„mamink,přiletěl ke mě Emanuel!“

Tvářička se ti celá rozzáří,
kukadly mžouráš do sluníčka,
to ti ozdobilo nosík pihami,
a ptáš se zas,
„maminko, a kde je schovaná panenka Maková?“

V pruhovaných kalhotkách,
rozběhneš se po stráni,
za motýlem!

Řehníš se,chichotáš,tvůj smích sladce zvoní,
jako jarní deštík,
jak perličky v moři.
Slyšet je v dálce tvůj něžný hlásek,
"Emanuli,motýlku,počkej,počkej na mě!

"Dávej pozor na krtince,
ty moje malá Pipi punčochatá,
pozor,ať nespadneš!"
Autor sluníčko sedmitečné, 28.08.2007
Přečteno 1021x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Je to moc milé, jen škoda, že tak brzy vyrostou...

28.08.2007 15:32:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí