Houby

Houby

Anotace: ...vím nejlepší jsou ve smaženici, nebo sušené, ale někdy prostě neodolám...

Když den vstává
a slunce rozespale,
vykukuje z mraků.
To je ten
pravý čas vyrazit.
Hlavičky hříbků
mě zdraví.
Poznali,
že nemám nůž.
Zpod smrčku,
vykoukla muchomůrka.
Řekl jsem jí,
že je krásná
a ona zčervenala.
Holubinky kolem,
jen zelenají závistí.
Hloub v šeru
listnatých velikánů,
kam slunce,
jen málo najde cestu.
Tam z tlejícího listí,
tvoříce čarodějné kruhy,
rostou ty pravé,
houby pro lektvary.
Potkat tam můžeš,
mé přítelkyně čarodějky.
Sbírajíce je,
něco si polohlasně mumlají.
Pokývnu mlčky
na pozdrav a jdu dál.
Přivítat Lišky a Ryzce.
Autor Mácha, 11.09.2007
Přečteno 320x
Tipy 2
Poslední tipující: Noc17
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... trpaslíci nelžou ...
... nejlepčí byl fešou ryzec na másle s obloučky kmínu a špetkou slz ...

11.09.2007 09:52:00 | Marcella

V sobotu jsem s nimi měl taky rande. Ale s nožem.

11.09.2007 08:13:00 | smudlinek

Ta je nádherná. Moc

11.09.2007 07:52:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí