Můj svět

Můj svět

Anotace: Mnozí ho znáte...

Můj svět

Vítejte do mého světa
Prohlídka začíná
Netlačte se
Tím to končívá

Můžete si všimnout smutku a hněvu
Narvaných do klecí, za tlustými mřížemi
Pohled plný děsu – řvou a vzpouzí se
Ale uvnitř jsou drženy ostrými vidlemi

Je tu zima – ta sálá z prázdnoty
Obrovská díra, co nemá dno
Potažená ledem – pozor na boty
Ať tam nespadnete, sídlí v ní zlo

Postupujte dále a zaměřte se na lítost
Růžové cáry černé mlhy
Je nebezpečná, dokáže změnit bytost
Ve vykotlaný kmen smuteční vrby

Tiše prosím a pozorně se rozhlédněte
Před vámi se tyčí skála bolesti
Zalévána krví utěšeně kvete
Bojí se jediné věci: radosti

Největší prostor však zaujímá temnota
Vlhká kobka s nadvládou pavouka
Stále se roztahující černé stíny
Kdo se bojí, ať se raději nekouká

Tak jsme na konci, vážení a milí
Oddechli jste si, že už je konec?
Východ je támhle, už jsme v cíli
Ještě poslední pohled – nad vchodem černý věnec

Ptáte se, co za světlo tamhle dýchá?
To je štěstí, smích a radost
A proč je sem nepustím, nevezmu si je na starost?
To se mě, bohužel, netýká
Autor Christel, 19.05.2005
Přečteno 556x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí