V okovech minulosti

V okovech minulosti

Anotace: Minulost je můj velký problém. Zkouším se s ním poprat, ale...

Brouzdám se závějemi sněhu a úzkosti
S rozedranýma nohama, se srdcem plným bolesti
Plahočím se za světlem, které nikdy nespatřím
Dřív než k němu dojdu, na překážku narazím

Ze sna se probouzím a křičím hrůzou
Teď už jen strach bývá mou Múzou
Ztracena v slzách a bolestném ničem
Štvaná osudem a smrtícím chtíčem

Jsem odsouzená k životu ve věčné tmě
Slepá láskou a světem vně
Připoutaná k zármutku, kde se nic neděje
Stůjte dnes při mně, všichni mí andělé

Stýkám se pouze s vězni minulosti
Spoutaná okovy – jen hromádka kostí
Jsem jeden z nich – žalostný zatracenec
Pro něhož už čeká připravená klec

V poutech dávno minulých, se sklopenou hlavou
Prodírám se životem s jedinou radou
Pij ze svého života, můžeš přece žít
Ale mám já vůbec co pít?
Autor Christel, 20.05.2005
Přečteno 464x
Tipy 2
Poslední tipující: už ne pernikova princezna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ráda bych tuhle básničku použila do jedné přednesové soutěže,samozřejmě si ji nechci přivlastnit ale jenom přednést.snad ti to nebude vadit!!!!tak zatím pa :)
PS:máš moc pěkné verše

19.12.2005 14:29:00 |

Je mi tě hrozně líto, moje dětství je (a bylo) naprosto ideální a moje problémy nikdy (zatim) neměly takovou hloubku. Proto jenom můžu říct, že mě tvoje verše zasáhly...

16.10.2005 10:42:00 | Králík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí