přelud

přelud

Anotace: :D

čaj se mi vylil
dřív než se dovařil
a vlnky na hladině
šly od středu ven
zas sem si bodal
do mozku
střepy skládačky
jménem hovadina
jako každého
dne všedního
školního

inertní obal
ampérmetru
a z jury, či triasu
či z marzu návštěvník
bleje do makovic
cosi ve tvaru
polsko-litevské unie
či snad lilie?
Beznož pomohl
důlním manifestem
orthofenolů
vymírajících

hle přišel pátek
země zaslíbená
dva dny
a půlku k tomu
kompenzace pěti!
..výsledek pípůl..
strašidelný zámek
zmizel
na vteřinu
zornému poli
bolavých očí
veřejný dům
promítají
dnes naposled
na plátno sítnice

ještě nekonečně
skromná odmocnina
pod dělitelem
v řádu
desíti století
s patnácti
mikro sekundami..
tak tolik přesně zbývá
do večerníčku.

plány o klidu
shořely
jak při matce
všech bomb
a popelem si můžeš
třeba vytřít
uši
fata morgana
mléka a strdí
se odkládá
-byl změněn rozpočet-
na neurčito.
pátek ještě nebyl
změna času...
k horšímu
juliánský kalendář
ani kalamář
nebyl připraven
na Matku Terezii
či Terezoida?
stagnace mozku
stávka odborů
na ministerstvu
bezbolestné
euthanazie
dosud živých
buněk
zraku...
Autor niemante, 20.09.2007
Přečteno 478x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no chaos v hlavě... ani tak moc ne :o) takovej součet bolesti očí a růžové vyhlídky na budoucí školní den... :o)

23.09.2007 22:13:00 | niemante

no je to mazec! ale tak nějak bez hlavy a paty. pokud to však má symbolizovat chaos v hlavě, povedlo se.

21.09.2007 16:42:00 | synthetic darkness

hle přišel pátek
země zaslíbená
dva dny
a půlku k tomu
kompenzace pěti!

:-. Jak je mi tahle myšlenka blízá....(a všem studentíkům a školou povinným taky!)

20.09.2007 21:14:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí