Báseň bez rýmu II.

Báseň bez rýmu II.

Anotace: Pro moji kamaradku Misu Kronhöferovou;)

Vrba

Stojíš tu u řeky,
asi přez sto let,
zakletá na věky,
čekáš na chvíli,až příjde tajemství.

Až příjde někdo,
kdo tejemství své,
svěří ti,
kledba odpadne a ty budeš volná.

já jsem přišel,
všeptal jsem do tvých útrob své tajemství,
ty jsi ožila,
to byl okamžik štěstí.

Stala se z tebe dívka,
s krásnými dlouhými vlasy,
a snědou hebkou tváří,
jsi teď jako hvězdička,
která na nebi záři.

Mé tajemství, které slyšela jsi právě,
drž v sobě na věky prosím,
neposílej ho dále!
Autor volatilis®, 13.10.2007
Přečteno 407x
Tipy 3
Poslední tipující: Kradcy, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Prominte, název básničky je VRBA, měl být před samotnou básní! Děkuju

13.10.2007 11:33:00 | volatilis®

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí