Bláznivé představy

Bláznivé představy

Anotace: Zatím jen v mé hlavě...

Mám ráda různé představy,
ale často mě zastaví
- zdravý rozum...

Co třeba...
Tím bych začala
- do háje bych svou šéfku poslala,
řekla bych jí, jaká je zmije,
bouchla dveřmi, a adieu !
Práce bych nechala.

Jenže...
Doma nejsem sama,
ve schránce šustí složenkama,
a tak se kousnu do jazyku,
slova spolknu, honem v mžiku.

No, a co třeba...
Brzy ráno v tramvaji,
lidi znuděně zívají.
Co kdybych místo zívání,
vystřihla trochu zpívání ?
I taneček bych přidala,
sluchátka z radia vyndala.

Ale ne...
Na to jsem zbabělá,
už teď se trémou červenám.
Sluchátka sice vytáhnu,
zívnu si,
a vychladnu.

Anebo...
Skočit si padákem.
Že tohle chci ? Jen zázrakem.
Překonat sebe a svůj strach,
a sama sobě vytřít zrak.
Ale vzhledem k silné závrati,
ten nápad rychle se vytratí.

Vypadá to jak bláboly ?
Ale ty přece nebolí.
Útěkem do fantazie,
v člověku dítě pořád žije.

A kdo ví...co o sobě víme,
mnohdy se sami překvapíme.

A to, že tady spare žije, je pro mě čirá poezie...
Autor spare, 13.10.2007
Přečteno 283x
Tipy 4
Poslední tipující: cevert, jiljovský, Erion Fate
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vidíš, já mám jeden velkej sen a nabýt tebe, už bych naň zapomněl, tož du ke krbu a oddám se:-), tip

19.10.2007 18:51:00 | cevert

..na křídlech fantazie je možné prostě všechno :) ...ještě že ji máme,co?

16.10.2007 14:31:00 | Jiparo

Bylo by toho i víc, ale o některých se červenám napsat.

15.10.2007 14:22:00 | spare

Držím palečky, sny se mají plnit... :-)

13.10.2007 15:38:00 | Erion Fate

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí