Životu člověka

Životu člověka

Anotace: Světu 2..

Sbírka: Světu 2

Včera jsem šel chytat ryby,
dnes na pivo - bezpochyby
-zítra jistá smrt-

Lesklá, zlatošupinatá těla,
žena, co z nich jídlo dělá
u vázy plné chrp.

Včera to byl ještě květen,
dnes číst krásné básně dětem,
zítra vepře rozporcovat,
najíst se a zatancovat
chudým po koruně dáti,
na plná břicha zaklepati,
-zítra jistá smrt-

Růže sázet, stromy kácet
a úsměvy lidem vracet,
opíjet se, dámám dvořit,
bořit domy, války tvořit,
brát si ženy, děti chovat,
pozítří se nenarovnat
pozítří odměnit sluhy
pozítří usmířit bohy

-zítra jistá smrt-
Autor Honzeek22, 28.05.2005
Přečteno 355x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí