chci.

chci.

Anotace: malý večerní kýč

chci, abys zažil
jak odlesky plynových lamp
tančí po dlažbě
a zlatí ji.

chci, abys tu byl
v točité líhni ulic
se mnou a panem soumrakem.

chci, abys se mnou potkával
kapky hřejivého deště
a dámy bez psů s vodítky.

chci, abys pocítil,
co šeptá vítr okenicím
tu věčnou ódu na stálost

tu ódu v temných ulicích.

toužím po tom, abys vzhlédl
přes staré domy tam, kde tušil bys nebe
- to světlé, malé, horké, zvláštní, světlé, moje... -

přeskakovat kaluže
- pomalý tanec v rytmu lamp. -
Autor Franti, 23.10.2007
Přečteno 227x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné verše!

24.10.2007 00:12:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí