Otázky

Otázky

Anotace: ...omlouvám se pokud to moje tápání někoho pohorší, ale já to tak cítím

Otče náš, který jsi v nebesích...

...a jsi tam vůbec?

né já vážně věřím
jen ty kostely, oplatka a víno
ty boje za slávu tvojí
mi prostě k tobě nepatří

ani ta ikona o ukřižování tvého syna
Nebyl Ježíš jen prostým člověkem
jen moudřejším chápavějším
na tehdejší dobu?
Bál se?
Není jednoduché být vyvoleným.

Vadí hodně, že věřím jinak?

Tak mě tak napadá
není snad jedno
jakým způsobem
jakou formou
jsi zaset v našich srdcích?

Proč se klanět modle
s tisícem tváří
když ty jsi jen jeden
a je jedno jaké máš jméno?

A není ta má láska
k tvé moudrosti
o to hlubší
o co míň kladu důraz
na pravidla
které stejně vymysleli lidé
v záchvatu tvého božství?

A je opravdu
tam v budoucnosti
naděje?

Ach BOŽE
promlouváš tisícem úst
jen já pořád neslyším
Autor Lucie Teru, 25.10.2007
Přečteno 344x
Tipy 8
Poslední tipující: Pišák, vapiti
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

přečetla jsem ji třikrát...líbí se mi.... :-)

30.10.2007 17:43:00 | maena

... já jsem to vyřešil po svém ... a docela to klape ...
oba o tom nepochybujeme že jsme ...
.... a jinak si ...
do života moc nekecáme ... :-))
a nekřížíme si zbytečně cestu

26.10.2007 18:23:00 | HarryHH

To jsme na tom stejně, já taky neslyší:-)
Ale napsáno je to božsky...

25.10.2007 10:19:00 | Pišák

naděje umírá poslední ... sice otřepané, ale pravdivé ... pro mne není důležité jak, v koho či kdy a kde ... krásný den Luci

25.10.2007 07:56:00 | vapiti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí