Souhvězdí

Souhvězdí

Anotace: ...pro dvě skvělé slečny...oni určo budou vědět...

Po lehounku u andělských křídel,
hraji si s listy z dalekých hvězd,
u ohýnku z posledních třpytů srdce,
jen pozoruji i ladnou hru dvou souhvězdích.

K zemi, uprostřed ničeho, sestoupil anděl,
u vytržení jen vzhlížel jsem na něj,
ukázal k obloze, kde plno hvězd stále jest,
„ Hraj si, dej hvězdám tvar!“ Pravil…

Neváhal jsem, hned do rukou jsem jejich třpyt vzal,
tato sem, tamta tam, zde zůstane ta samá,
dlouho dobu hrál jsem si,
než postřehl jsem jejich pravý tvar.

Když vše už bylo hotovo, anděl opět přilétl,
podíval se, přikývl a pravil dále:
„ Teď jen jména jim dej,
která na věky ponesou!“ Odlétl…

Nedlouhou dobu jsem přemýšlel,
hned na jazyku měl jsem jejich jména:
„ Mája, Bára…“
Autor Láďa, 26.10.2007
Přečteno 231x
Tipy 4
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to roztomilé...

26.10.2007 18:08:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí