Tichý chrám slov

Tichý chrám slov

Anotace: Chtěla bych všem moc poděkovat, ocenit jejich talent, který se stal i mou inspirací, snahu, schopnost otevřít svou duši a také to, že se s námi dělí o kus srdce svého...

Uzavřena jsem v chrámu cizích nářků
a poslouchám ten pláč, co není můj,
mé srdce bubnuje jak déšť na střeše z plechu,
jen duše má, proboha, se opanuj.

Vy licoměrní na rubáš mi měřte
a hoďte kamenem, skývou vaší duše chudé.
A poslové zpráv dobrých běžte
a šiřte štěstí smíchem, však zase dobře bude.

Já půjčím Vám své múzy, ač nestálé
a dám do vašich služeb své strážné anděly,
mé štěstí je sice dar ceny nemalé,
ale proč vy byste ho mít v srdci neměli?

Srdce, ten chrám duše lidského bytí,
naplníme ho světlem slunečním,
ať v očích každého z nás svítí
a pro jednou zažene temný bolesti stín.

Mí přátelé, kteří vládnete mistrně slovy,
já vzdávám Vám hold a skláním hlavu svou.
Mé rty správná slova stále v mysli loví,
snad Vám je poslové k srdcím donesou.

A tak i v bolesti najdeš inspiraci svou,
ač duše na mučidlech trýzníme my i jiní nám,
ale když nám přátelé v ústrety jdou,
nezůstane nikdo z nás jen tak sám.

A tak v tomhle chrámu ztichlém,
který sbírá slova v uzlíčku citů sbalena,
je běh poslů dobra pro jednou zrychlen
a odejme ze srdcí těžká břemena.

Mí přátelé, každého, jednoho, vážím si Vás…
zbude po Vás báseň, mana božská naší duše
a ostatní splín si odnese čas….
Autor pocahontas, 31.05.2005
Přečteno 338x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

A je to rok,co jsem napsal komentář k těmto Tvým veršům,cesty osudu jsou docela dobře vyzpytatelné,protože náhody nejsou.To jen ostatní si něco naplánují a ostatním to neřeknou...:o)) Proto za několik dní vyjedeme na cestu,která dává smysl dalším dnům,posune hranice vnitřního světa někam daleko a otiskne se do myšlenek až do konce stejně jako trilobit.
Jsem moc rád,že jedeš taky. -S-

26.06.2006 10:09:00 | Skywalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí