Den před..

Den před..

Anotace: Po meditaci ke mně přišla inspirace psát.Psal jsem a přitom jsem se nechal unášet sladkým vědomím večerní meditace, psal jsem spontánně a bez přemýšlení, jako by jsem ani nepsal já..Druhý den zemřel můj Mistr.

Když jsem upřímný a sám,
zjistím,
že nejde být sám.

Když myslím na Boha,
jsem šťastný.
Když mě pohltí vnější svět
a zapomenu na Něj,
vím a vždy lituji,
že můj Milovaný Nejvyšší zase čeká.

V okamžiku kdy ucítím,
že mi můj Milovaný Nejvyšší
poprvé neodpustí a nepustí mě k Sobě,
umřu na osamělé srdce.

Když Tě cítím uvnitř svého srdce,
můj Drahý Pane,
musím se smát těm, co na Tebe nevěří
a Tobě darovat své srdce přetékající vděčností.

Lidská láska je nejlepší cesta,
jak zapomenout na Boha
a pak si Mu stěžovat.

Každé obviňování, soutěžení a zloba
Je zbytečným nákladem naší neposlušné mysli.

Snad proto, že miluji Boha upřímně,
mi doufám odpustí mé občasné nevěry s nevědomostí.

Když před sebou vidím Tvé oči,
mé srdce přetéká vděčností
a zároveň umírá nad krutostí
své neposlušné vnitřní rodiny.

Jestli je Pravda, že Jsi v mém srdci
a nikdy mě neopustíš,
pak Ti daruji svůj úsměv po zbytek života.

Nevědomost využije každé chvíle,
kdy není naše vnitřní bytost dostatečně bdělá.

Pochybnost je s nečistotou ten nejčastější a nejúčinější
jed smrtící duchovnost.

Jak dlouho bude trvat lidstvu než pozná,
že Sri Chinmoy je Bratr Budhy, Krishny a Krista?
Autor Andakar, 29.10.2007
Přečteno 366x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím že jsi na dobré cestě,jen s těmi mistry bych byl opatrný,jakkákoliv výlučnost,je ego,at´ja sebelíp maskované,lepší je mít duchovní přátele,než duchovní nadřízené..Jakýkoliv status zavání egoismem,nakonec se budeš muset stejně vrátit k sobě..Ale to je jen můj názor.

01.11.2007 13:56:00 | Weylin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí