Role co jsem nezvládla

Role co jsem nezvládla

Anotace: ...

Vzpomínáš si vlastně ještě jak si chtěla tenkrát žít?
Dobrodružně, užitečně, o svobodu svou se bít...
A jak žiješ teď? Myslíš žes to zvládla?
Nemůžeš dál ani zpět, sama jsi se připoutala...
Hraješ přesně obráceně, to už není podle scénáře.
S dalšími co nezvládli své role, zamčená u opiového oltáře.
Začala jsi přece dobře: dopředu jít, zkoušet štěstí na všech cestách.
Jen na jedno jsi zapomněla, scénář zněl: nic nikdy nevdat!
A to ty jsi nezvládla, publikum se posmívá,
tak to už si dohrála, divadlo se zhasíná.
V divadle života hraje se jen premiéra,
když skončí hra, končí celá kariéra.
Mohla jsi se rychle zvednout, než odejdou diváci,
Najít jenom odvahu, snahu o improvizaci.
Vrátit se do hry a hledat ztracenou svobodu.
Konečně žít jak jsi chtěla, dát šťávu svýmu příběhu.
Snad prostě Ti došla síla zpřetrhat svý pouta.
Možná že ti chybí víra...a možná jsi jen hloupá...
Autor RustyHalloes, 04.11.2007
Přečteno 309x
Tipy 4
Poslední tipující: PoeziGirl, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tohle je podle mě, povedená, hodně povedená básen :) fakt suprový :) a ty rýmy řádkem to je super:)

04.11.2007 15:33:00 | PoeziGirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí