Starý pozorovatel hvězd

Starý pozorovatel hvězd

Anotace: Kraťoučký pokus o poezii...

Nad hlavami romantických duší,
Nad těmi, kterým srdce jak splašené buší,
Nad muži, ženami, starci i dětmi,
Visí několik hvězd, jako volání do tmy.
* * *
A hvězda mine hvězdu, která hvězdu minula
A odpluje tam, kam ta před ní odplula.
Ještě jiskra, ještě blesk tu po ní zůstane,
Tomu starci z toho srdce málem ustane.
* * *
Jak krásná je noc a hvězdná obloha,
Jak zvláštní je pozorovat ji takhle zezdola.
Až tomu starci málem oči zvlhnou slzami,
Snad je to jen větrem či náznakem únavy.
* * *
Až když tu noční melancholii slunce náhle přeruší,
až potom starec zvedne se a spát svému tělu poručí.
Ovšem dlouho spáti nebude, ne víc než celý den,
Pak večer zase vzbudí se a vyjde znovu ven.
Autor Tereza.n, 06.11.2007
Přečteno 354x
Tipy 1
Poslední tipující: Severka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím, že je to opravdu vydařený pokus. Jsi velmi mladá a rozhodně máš talent. Prostě piš, piš, piš.

07.11.2007 11:48:00 | danaska

Moc pěkný pokus...máš to v sobě...jen to chce dál psát a psát...;) *

07.11.2007 10:52:00 | Severka

moc moc krásné

06.11.2007 21:28:00 | Veríssek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí