Cesta prohlédnutí

Cesta prohlédnutí

Anotace: ***

Po cestě z trnů
Dál ubírám se tmou,
Na jejím konci strnu
Na chvilku tajemnou.

Nad hlavou oči nebe
Zářící jako zlato,
Jak jen ten pohled zebe,
Jak zebe lidské bláto!

Nad hlavou stužka tmavá
A v uších krutá slova,
Hlupák si s city hrává,
Kdo zradil, zradí znova.

A vrána nedočkavá
Nad krajem bitvy krouží,
Ta tvář až dosud smavá
Po ničem nezatouží.

Černé prsty hlíny
V nemravnostech škrtí
Ty bez skvrnky viny
Ty odsouzence k smrti.

Vrah klidně hymnu zpívá
Za bezesných nocí,
Měsíc nic nezazlívá,
Vždyť svítil ku pomoci.
Autor Egretta, 11.11.2007
Přečteno 285x
Tipy 7
Poslední tipující: Evžen Bizon, Džín, Karmínka, rezina
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Potvrzuje se má myšlenka. Lidi to nečtou, protože je to starý, a tak jsou nejoblíbenější básničky pokud možno co nejnovější.
Ale to kur*** o kvalitě nevypovídá, tahle je skěvlá!

20.09.2010 16:35:00 | Corsica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí