Hříbě

Hříbě

Anotace: bílé :-))))

Snesla se tma,
je celá bílá,
stromy i trávu
očím skryla.

To ze své stáje v oblacích
seslal Martin hříbě bílé,
z oblohy se sype sníh,
cválá krajem rozpustile.

Do bílého oblaku
zahalí ,co se mu zachce,
bílá tma vše pohltila,
kraj se schoval v bílé masce.

Hejno vloček letí krajem,
v závějích si jak děti hrajem,
zmrzlé ruce,rudé tváře,
v očích malá polární záře.

A tu chvátá kovboj s lasem,
drsná smyčka zadrhla se,
uvízlo v ní bílé hříbě,
nebrání se, stojí klidně.

Do kraje se totiž vrátil
od moře zpět vítr vlahý,
bílý sen se rychle ztratil,
celý svět je zase nahý.

Za romantikou rychlá tečka,
z hebkých vloček zbude břečka,
mokré nohy ,v duši splín,
snad zachrání to aspirin.
Autor Majdi, 12.11.2007
Přečteno 423x
Tipy 2
Poslední tipující: Modrý Adept
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný popis zimy:-)

12.11.2007 09:29:00 | Christel

Uvěřit jsi mi nechtěla
že pro psaní máš cit.
Netrvalo to tak dlouho
a na světě je první hit...
:-P

12.11.2007 05:23:00 | Modrý Adept

Hehe, vtipný :) Tak jdem rychle stavět sněhuláky!

12.11.2007 01:32:00 | Judak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí