Vlajka pro Tibet

Vlajka pro Tibet

Anotace: ...

Vyšší sedel
touha uniknout nízkosti,
větší himálajských kopců
žár v srdci.

Pošlapaných chrámů
tisíce
blátivé stejnokroky
vpochodované hřeby
do těl mnichů,
modliteb Tibetu
mlýnky se zastavily.

Den v pozoru
klečí a prosí,
na rudých šerpách mrtvol
není krve
ni z konce světa
dohlédnout.

Hor pláč
stoletým sněhem
černých zornic skála
slepě zírá
zbavena milosrdné temnoty.
v rudý rozbřesk.

Nad strnulou oblohou
Vlajka pro Tibet
skryla Všehomírné Slunce.
Autor Taog, 15.11.2007
Přečteno 297x
Tipy 8
Poslední tipující: Dota Slunská, hanele m., Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nemám ráda "angažovanou" poezii nebo celkově umění ale tohle je napsaný moc hezky, s citem i vášní

22.01.2008 18:14:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí