Proměna

Proměna

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Proměna

Na černém nebi měsíc září,
temný les a v něm člověk,
člověk s vlčí tváří.

Dva prsty lidské a tři zvířecí,
zavřené oči a tělo v křeči,
v křeči stále sílící.

Drápy na prstech a chlupy na těle,
šaty roztrhané a mysl zvrácená,
zvrácená ve zvíře umělé.

Tesáky ostré a sliny v tlamě,
pocit lovu a krev v očích,
v očích vzhlížejících klamně.

***

Na modrém nebi slunce září,
světlý les a v něm zvíře,
zvíře s lidskou tváří.

Prsty lidské a všechny od krve,
otevřené oči a tělo v křeči,
v křeči jako prve.

Nehty na prstech a kůže na těle,
šaty roztrhané a mysl zvrácená,
zvrácená v člověku umělém.

***

Tam v jehličí leží tělo dívky,
mladé a roztrhané v cáry,
v cáry, jako drobné střípky.

Tesáky ostré a drápy zvířete,
nesoucit a ohromná síla,
síla, co zavřela oči děvčete.

***

Nahé tělo mladého muže,
domů se vrací a pevně doufá,
doufá, že jeho milá pochopí a pomůže.
Autor Miro Sparkus, 18.11.2007
Přečteno 454x
Tipy 10
Poslední tipující: Certain Expiry, Monsignore, sissi-katka, Erion Fate, Gabrielle Taroka, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to velmi pěkně napsané a když to čtu stále dokola tak si uvědomuji, že to připomíná člověka ... i když jsme lidé uvnitř máme touhu zvířat .. přesně jak to napsal básník... jen tak dál ...

11.12.2007 10:45:00 | Lady Angel

Ale vždyť ona není zase tak moc strašidelná... =)...

28.11.2007 16:27:00 | Miro Sparkus

moc pěkná básnička, ale skoro radši bych ji zařadila do strašidelných

28.11.2007 14:43:00 | sissi-katka

Pěkně napsané

25.11.2007 23:50:00 | Erion Fate

Zatím, co jeho milá, leží v jehličí, těžko pak raditi a pomoci ... báseň se mi líbí, takový malý příběh.

18.11.2007 10:14:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí