Vznešenost umírání...

Vznešenost umírání...

Anotace: Zemřel jsem za vlast a bylo mi dvacet let... Je tedy na vás, chcete-li mi závidět...

Sbírka: Křemíkové nebe...

Dnes tedy vydechl jsem naposledy...
Uprostřed vřavy a daleko od domova...
Nebylo těžké zemřít, ale nechce se mi...
Uvěřit, že veta je...

...po mě...
...po mých snech...

Řekli byste, že mi dvacet bylo let?
Ale zesinal jsem válkou a tím co jsem už viděl...
Tak vlastně dnes zemřel stařec bez iluzí...
Co bojovat šel za lepší svět!
Co bojoval a často se i styděl...
Když místo mě, umírali druzí...

Loučil jsem se s bratry jimž fangle byla hrobem...
A o vlasti se často mezi bratry nemluví...
Vždy jsme tu byli sami - jeden jednomu vždy roven...
To si ten co mě sem poslal představit neumí...

Tak zemřel jsem, prý za vlast, a dvacet mi bylo let...
Tak zemřel jsem, prý za Vás, a chcete mi závidět?

Věřte mi - já si umím představit pro sebe lepší osud!
Autor Cybermud, 18.11.2007
Přečteno 323x
Tipy 3
Poslední tipující: SvenHassel, C.alwen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí