Z ticha

Z ticha

Anotace: ...nebo to bylo jinak...???

,,Slyšíš to ticho?''
,,Proč se tak ptáš?
Slyšel jsem ho.
Ale teď tu Ty šeptáš!''

,,Bylo to dřív taky tak?
Že ticho lidé slyšeli?''
,,Slýchali ho as jinak...
Ale myslím,že o něm věděli.

Ticho vlastně neslyšeli,
slyšeli však nic.
Chtěli ho, tak poslouchali,
aby uslyšeli víc.''

,,A uslyšeli?''
,,Některý z nich určitě...
A dle toho se rozdělili
na hudební a ty hluché.''

Takže z ticha vlastně vznikla hudba?''
,,Dalo by se to tak říci.''
,,A co dělat by nezanikla?''
,,Od toho jsou hudebníci.''

Teď už víme, jak to bylo...
To, co nyní hudba zveme,
z ticha že se narodilo.
Kde se ale hudebníků vzalo?

,,Když první hudba zazněla,
hrála tehdy velmi tiše,
myšlenka s citem se spojila
a vznikla první duše.

Z duše se pak -povídám Ti -
v jednom mžiku
zrodil ten, co dnes
mu říkáš hudebníku. ''
Autor Lení, 19.11.2007
Přečteno 265x
Tipy 2
Poslední tipující: Psavec, jára spots
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přímá řeč v básni? No fuj! Nikdy!
Přímá řeč v Mý básničičce? Proč ne?? :-)

21.11.2007 21:24:00 | Lení

Přímá řeč v básni?To podání se mi líbí.

21.11.2007 20:50:00 | Replix

krásná myšlenka z ticha hudba .......ta nejkrásnější když člověk naslouchá své já a kolem nic nevnímá... máš jedna:-)

21.11.2007 07:17:00 | jára spots

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí