náděj..... nebo osud?

náděj..... nebo osud?

Anotace: všechno je daný vážení

Osud

Napsal jsem jednu kratičkou básničku
a když poslední verš byl na papíře,
tak moje ruka začala psát sama
a nešla zastavit.

Psala věci, které jsem si nikdy neodvážil představit,
natož říct.
Psala lehce po čem jsem kdy toužil,
psala příběh mého života.
Příběh plný radosti i smutku,
naděje i zklamání.
A já pochopil, že ze slov a slovíček
stávají se spousty nevyřčených vět.
A z těch utajených slov je utkán celý svět.

A jak ruka psala dál, už pryč byla ta hranice,
kdy jsem začal psát.
A nechtěl jsem se podívat. Já začal jsem se bát.
Čím kratší bude básnička, tím kratší příběh života.
A jak utíkala slovíčka a míjela sloka za slokou,
ze strachu náhle stal se smích,
co odstavec, to jeden hřích, to jedna dlouhá etapa.

A když nad ránem ta ruka dopsala,
byl z básně příběh poznání.
Já dodnes nečtu víc než smím,
aby ten příběh byl jen mým
a život z cesty nesved pryč.
Vždyť co dané je, má dané být
a svému příběhu se musíš podřídit.
Autor jára spots, 22.11.2007
Přečteno 284x
Tipy 13
Poslední tipující: Churry, hanele m., mikyša, Martanka, Romana Šamanka Ladyloba, Meriel
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nemáš slovenský kořeny? :o)

11.07.2008 16:06:00 | hanele m.

vždyt tvoje taky... děkuju:-)) prcku:-)

24.11.2007 13:24:00 | jára spots

Tomu věřím..takže oprava...tvoje srdce píše nádherné verše:-)

24.11.2007 11:47:00 | Lady Carmila

děkuju moc:-) to moje srdce víš:-)

23.11.2007 18:27:00 | jára spots

Ty že se musíš podřídit?? Jarečku...tvoje ruka píše na ten papír vyjímečné verše..těším se na další :-*

23.11.2007 18:22:00 | Lady Carmila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí