Cestou tam...

Cestou tam...

Anotace: bezcennost stvořená v hodině fyziky

Kde vrána na dobrou noc Ti ukolébavku zpívá,
Bys sotva chtěl žít, ačkoliv
V tom koutu opuštěném se klid a ticho skrývá
Nepotkáš bloudivce ni dušičku
Na cestě šerým úbočím,
Kde noc vládu drží a tma věčná.
Snad jen šílenec troufá si...
Ach jaký jsi bloud a pošetilost v sobě skrýváš,
V dobách ponurých,
Kdy slunko obléká smuteční háv a
Pohřební kapela ladí muziku do tónů unylých
Pár boubelatých cherubů nad Tebou dosud drží stráž,
Leč po ránu, jenž kotouč žhavý co nevidět
Do ulic s nabubřelou slávou vyvalí,
Se každý z nich vrátí do svého kamrlíku a
Spočine na azurových poduškách purpurem zdobených
Ve dveřích Ďábel číhá,
Až pozveš jej dál, před ničím neuhne a
Na koberečku zanechá otisk škrpálu
Na parapetu s pár paprsky slunce
válí se zrnek pekelných hrst
Památka hříchů mladosti, snad dávno promlčených
Autor xavian, 23.11.2007
Přečteno 333x
Tipy 6
Poslední tipující: Nahá, Bíša, Andee, Psavec, s.e.n
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Všechno, jen ne bezcennost. :-)

05.07.2008 20:11:00 | Nahá

Promlčené hříchy, no, ale když oni se pořád páchají dál a dál.

02.12.2007 17:23:00 | Psavec

Báseň mně velmi zaujala.Je obrazově krásně barevná a působivá.A melodická.

01.12.2007 19:58:00 | s.e.n

aha, boubelatí cherubové, ďábel s velkým Ď,, už je mi to jasné...;)

26.11.2007 18:50:00 | prostě Zuzana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí