Smrt a Život

Smrt a Život

Anotace: ...

Sbírka: Nejbližším

Postel bílá, stařec na ní,
přichází temní andělé.
Beze strachu, čeká na ní,
připraven na svého přítele.

Pár posledních nádechů,
pár posledních slov.
Hlavu prázdnou, jen pár nářků,
stíná temný kov.

Dlaně bílé, otevřené,
v jedné křížek, v druhé klíč.
Všechno nutné připravené,
Smrt s anděly mizí pryč.

Kdesi v dáli plane svíčka,
Anděl z nebes přilétá.
V rukou třímá malý klíček,
dítě z lásky vykvétá.

Temný hřbitov pláče žalem,
Smrt se starcem přichází.
Pokládá mu křížek na hruď
a pak smutně odchází.

Slunce ráno nad obzorem,
večer zase zapadá.
Stejně tak jak Smrt a Život,
smutek, radost rozdává.
Autor Perník, 27.11.2007
Přečteno 349x
Tipy 8
Poslední tipující: micátko, Agniezka, Kačík, ludmil, kravinec, Tracy Beakerová
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ta je moc hezká...taková dost na zmyšlení....a rýmy jsou fakt pěkně poskládané...mjoc se mi líbí...opravdu...=) ST

11.04.2009 12:01:00 | micátko

je to tak...smutek, radost...to vše je život...

09.01.2009 10:12:00 | Agniezka

Moc hezky použitý rýmy...

28.11.2007 23:22:00 | Tracy Beakerová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí