Neslyšná planina 2/Jezdec

Neslyšná planina 2/Jezdec

Anotace: Neslyšná planina je soubor čtyř abstraktních básní popisujících osudovou bitvu mezi Světlem a Temnotou. Prvky fantasy. Vyprávěno pozorovatelem (prosím nespatřujte žádné erotické motivy :-)

Zdálo se ti o měsíci
Koupal ses v jeho dotecích, které studily jako lednový sníh
Tišily tvé srdce rozbouřené strachem a propadlé temnotě
Hojivá zima hladila a chlad šeptal svá vyznání…

Nh äel erre o almu
Aataeh o’ni
Ems…

Pro Tebe, Důvěřivý,
všechny meče klesnou a květiny budou láskou plakat
Čas se zastaví a poprvé pohlédne do očí Pravdě
která na sebe vzala Tvoji podobu a přichází bojovat
Neboj se o Světlo, spí ve Tvém srdci
Hledá Tě a zachytí Tvůj pád
jakmile budeš dostatečně ztracen

Urej dniww wjidh
Äel mnu or imü

Já jsem vidění povoláno Neznámem
by vzkříšena povstala moc Tvého poslání
a za zpěvů průzračných bystřin a těch
jež se nikdy neskloní před lží a strachem
Pochybnost bude zničena navěky smělostí, jíž jsem Ti vdechnul

Ivuio rehha öjv n’ryy
Adwee hdeö j
Orëë ndewh zgi

Procitáš a na tvářích Ti uvízly perly žalu
Víra Ti z nitra odtéká dalšími slzami
Stíráš si je a nedůvěřivě hledíš na své dlaně
a ty kapky se mění ve skutečné obrazy života
kde vládne srdcím Láska tvořící slova pouze naplněná
a činy pouze statečné
Život, ve kterém Radost zdrtí bolest a Temnota poklekne před Jasem

Máš nás ve svých rukou
Cváláš na koni Osudu, nedopusť, aby klopýtl
Nevrátíš se
Směřuješ k místu utkanému ze stříbra
Země se propadá, avšak Tobě narostou křídla
jakmile to pochopíš…
Autor Christel, 30.11.2007
Přečteno 351x
Tipy 2
Poslední tipující: Skywalker
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se líbí,je to hezky poskládáno,taky ty mezistrofy jsou fajn-dobrý nápad!Fakt líbí! -S-

30.11.2007 12:07:00 | Skywalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí