Krucifix na zdi kostela

Krucifix na zdi kostela

Anotace: Todle jsem napsala v den, kdy napadl sníh a všechno bylo tak nádherně bílé... A život tryskal s Nadějí ze srdce jako zjara míza z kmene bříz... Btw je z 26.11.2007

Krucifix na zdi kostela,
Černá obloha nyní zbělela,
radostí, láskou, něhou
Roztrhla pytel.
z nějž se sypou vločky,
květy to ledové...

Je krásně a útulno,
ač jen lehce nad nulou...
zmizelo podzimní pošmourno
nyní jdeš s náladou veselou...

...A každý Tvůj krok je jak
Kaňka z pera
Bota je hrot brku,
noha zase ruka,
která myšlenky pokládá
Na papír...

Pak zmizí docela,
přilétne zas jaro
jak temný výr,
co beze zvuku
vzduchem prolétl...

Však teď, teď jsou tu
Na lince
Úhledně našlapány
Cestou Životem
Autor Helena Buchtová, 13.12.2007
Přečteno 329x
Tipy 12
Poslední tipující: Koskenkorva, PIPSQUEAK, Bíša, LisSe, kucky, B.a.r.b.a.r, Walentine
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně napsané ;-)

19.07.2008 20:34:00 | veronicah

Krásné verše!

18.07.2008 14:43:00 | Bíša

nice, very nice,baby ;P

21.12.2007 17:12:00 | B.a.r.b.a.r

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí