Významné úsměvy „Vidíte? Je potrhlá Šílí“

Významné úsměvy „Vidíte? Je potrhlá Šílí“

Anotace: Tak trochu pocta a tak trochu možná zneuctění (ne úmyslné) jisté básně Václava Hraběte, mého milovaného básníka.

Mám na výběr
Já vím
Skočit
Neskočit
Padat
Nepadat
Tak už padej!
Měla jsem skočit pro rohlíky
A neskočila
Za úplňku lidé šílí
Ale není úplněk
A není noc
Je před polednem a slunečno
Co jsi pila
Co jsi dýchala
Nic
Nic
Skelné oči mám
Od horečky

Je bez sebe Šílí

Zavolejte doktora

No ten tomu pomůže maminky moje
Vidím každou z vás čtyřikrát
A je vás celé stádo
Stádo jako slonů sloníků
Troubení
Praskání bambusu
Džungle se třese
Dus dus dus dus

Zbláznila se Šílí

Ne nechci si hrát s panenkou
Panenky jsou strašidelný
Mrtvý plastový miminka a děti
Zombíččátka

Je potrhlá Šílí

Pak jsem se asi vzbudila
Ta chvíle stačila
Zhoupnul se svět

Vím
Jsem potrhlá
Šílím
Některý básník jde právě naposled po bulváru v dešti
Přečteno 286x
Tipy 4
Poslední tipující: Lisa.Ginmi, Bíša
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné verše...

20.12.2007 09:44:00 | Bíša

Má drahá, dražší, nejdražší sestro... Tahle báseň je prostě skvost. Je krásně potrhlá a rozkošně šílená. Věřím, že ani sám mistr Hrabě (jehož dokonalosti ovšem ani ty nedosahuješ:-)) by se neurazil.

17.12.2007 14:18:00 | Lisa.Ginmi

super, to mám rád 1*

17.12.2007 13:50:00 | cevert

nádhernej závěr.. moc krásnej.. klaním se..

16.12.2007 23:26:00 | vjeluska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí