Úvaha o stupiditě papírových vloček

Úvaha o stupiditě papírových vloček

Anotace: Inspirováno školní vánoční výzdobou, která je poněkud morbidní, i když to tak ta učitelka nemyslela. Šílím, já vím. Ale nebojte, Radůza zpívá, že "Jednou to pomine, dobrý, zlý, jen my ne, jednou to přebolí, ať je to cokoli"

Ty papírový vločky
jsou vážně
nemožný
Copak tomuhle klišé
ještě někdo věří?
To už tu rovnou můžeme
vymalovat
narůžovo
a na poličky dát bárbíny

Vůbec se nepodobají dokonalosti
černých onyxů
které jí hyzdily šíji a uši
Ale bez nich by byla moc bílá
no skoro jako ty děsný papírový vločky
a strašidelný papíroví andělíčci
Těm se děto pomstily

Děti jsou vždycky krutý
jak život
jak kyselina sírová
(mimochodem za chvíli bude pršet
kyselej déšť
A pak se divme
že jsou děti úchylný
a zvrácený
a vyděšený

V uších měla onyxy
a na hrdle taky
a připadala si tak odsouzená
Skoro jako vypálené cejchy
jenže v souladu s Ženevskými konvencemi
O to hůř

Útlá bílá ramena
a jemné ruce
a hněvivé spoutané oči
Nebyla krásná

Jako by ji každý znásilňoval
pohledem
na šíji

Od té doby vystřihuje
papírové vločky
Přečteno 562x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak už jsem ti ,má milá, řekla, hodnocení téhle básně by se dalo shrnout pod jedno jediné slovo. Tohle je totiž nééésmírně "UHOZENÉ"!!!

(Ale ty andělíčci...to byste museli vážně vidět! :-))

17.12.2007 14:12:00 | Lisa.Ginmi

Protože jsem se na přechodnou dobu zbláznila a také z důvodu naprosté absurdity okolního světa jakož i mé existence vůbec.

Ale ty andělíčci... to bys musel(a) vidět.

16.12.2007 23:23:00 | Alea - kometa kdovíco přinese

proč to?

16.12.2007 23:19:00 | vjeluska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí