V čase adventním

V čase adventním

Anotace: ***8/*8/*8/*8/*8/***

Hradec Králové plnej reklam,
komerční Štědrej den blíží se!
V podvečír s retkem v ruce zdeptán
v stín hradeb starých jsem si sed.

Stromů tenkých korunky lisé
v blikání světel míhali se,
ze zdí ponuré písně zněly
a nebe černej mělo přeliv.

Šátek s motivy konopí mě škrtil.
V hlavě myšlenky úzkosti a smrti,
po schodech rodin pár táhlo se z katedrály
a všechny se mně vyhejbaly.

A přece i já věřím v jejich boha!...
Pak náhle jeden prťousek, co utek mámě,
nebál se namířit si to až k mým nohám
a kouzelně se usmál na mě.

To stačí. Jedno pousmání malý
vyrvalo duši mou z drápů šera!
Domů jsem kráčel šťastnej, koledy z krámů hrály
a všude vánoční atmosféra.
Autor china white, 19.12.2007
Přečteno 549x
Tipy 7
Poslední tipující: Lisa.Ginmi, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša, Kapika
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň. Taky mě vždycky potěší když se na mě někdo, jen tak, bez podmínek, z radosti usměje... :-)

09.01.2008 20:54:00 | Lisa.Ginmi

jo, úsměv co zahreje ...
a ještě od mrňouse
krásny pocit ...
krásne zbásněný zážitok :)

20.12.2007 11:17:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí