Vánoční proměny

Vánoční proměny

Anotace: ...

V těch dobách dávno minulých,
když všude ležel bílý sníh,
v čase Vánoc a zimních krás
po Čechách chodil děda Mráz.

To už je dávno za námi.
Dnes jiné časy nastaly,
teď v moderní a nový čas
rozdává dárky Sanda Claus.

A já se jen divím velice
kam poděla se tradice
českých vánoc. Těch ladovských,
kdy vesnicí zněl dětský smích,

v čase, co zbýval do vánoc
tak zpívala se "Tichá noc ",
na plotně voněl františek
a dárky - nosil Ježíšek.
Autor danav, 20.12.2007
Přečteno 1214x
Tipy 12
Poslední tipující: Antares, BArBArKO, paneach, Villonka, Bíša, bobi bobie, qpal, kavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (30x)

Komentáře

Santa Klaus, či děda Mráz,
to není přeci nic pro nás.
my máme svého Ježíška,
odjakživa až do dneška.

Všude vnucujou tak nám ty pány,
já nemám rád tak tyto změny,
ať doma si tam zůstanou,
a Ježíška nám neberou!

Hezké svátky. Ahojky Bobi

21.12.2007 12:31:00 | bobi bobie

Každá doba to svoje má
však Ježíšek u nás zůstává.

20.12.2007 08:21:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí