Samota

Samota

Anotace: Je to o tom, že samota je přítelkyně duchovně hledajících, nebot´ o samotě člověk poznává sebe sama a Boha

V tichu a osamění,
rozjímám o podstatě bytí.
Hledím k Věčnosti
a vím, že samota
je krásná učitelka.

Samota odkrývá pravdu,
samota zpívá písní nalezení
sebe sama.
Samota je od Boha dar pro ty,
kdo Jej hledají.

Ve svém nitru
žiji sám.
Nikdo nevchází
a nikdo nemůže vejít.

Když odvrátil jsem
pozornost svou od světa,
pak zbaven všeho
a bez iluzí o sobě,
volal jsem Boha
ve svatyni
posvátné samoty.

Kdo nenalezl pravdu o sobě
neporozumí nikdy.
Každý jsme sám
a kolik duší,
tolik k Bohu cest.
Samota, ta zpívá
svou písen nalezení,
zasvěcení
a osvícení.
Autor Koli, 23.12.2007
Přečteno 247x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí